WECHAT & EGYÉB KÖZÖSSÉGI MÉDIA

A kínai közösségi média bővelkedik a lehetőségekben.

WECHAT MINT KÍNA #1

Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Pinterest, Reddit, WeTransfer: Mindezek és még sok más teljesen blokkolva van Kínában.

Félreértés ne essék: A közösségi média nagyobb és fontosabb Kínában, mint bármely más országban a világon.

Rendben, ez lesz a legjobb marketing csatornája.

Gondoljunk bele, milyen fontos a Facebook, a YouTube és Instagram az Ön online marketing törekvéseinél. Kínában a WeChat mind ez egyben- és még több.

2011-ben úgy indult, mint egy azonnali üzenetküldő alkalmazás, és kevesebb, mint 5 év alatt 800 millió aktív felhasználóra nőtt – 70 millió Kínán kívül.

Leegyszerűsítve ez messze az 1. számú közösségi platform Kínában és a lényege bármely stratégiának a lehetséges kínai vásárlók elérését tekintve. 

A nyugati világban megszeretjük mérni az aktív felhasználók számát, naponta hányszor léptek be bizonyos platformokra stb. Az egyetlen módja annak, hogy leírjuk a WeChat, az, hogy a kínai él benne: Játékok, alkalmazások, azonnali üzenetküldés, átutalás, taxi rendelés, engedmények és kedvezmények megszerzése, E-kereskedelem, számlafizetés, és a legtöbb boltban fizetnek is vele: minden benne van.

WeChat
WeChat facts

ALAPVETŐ TÉNYEK

 • A WeChat kínai - 2011-ben jelent meg a Tencent által, legértékesebb vállalat Kínában (augusztus 2016).

 • WeChat mintegy 1 milliárd fiókkal rendelkezik.

 • Több mint 800 millió aktív felhasználó - 70 millió Kínán kívül.

 • Ez az egyik legnagyobb önálló üzenetkezelő alkalmazások havi aktív felhasználókat tekintve a világon.

 • WeChat kombinációja a Twitternek, Facebooknak, Messengernek és a LinkedIn-nek - és még sok másnak.

 • WeChat a leggyorsabban növekvő kommunikációs platform Kínában.

 • Vállalatok, városok stb. regisztrálhatnak hivatalos, nyilvános profilt a WeChaten -, amely lehetővé teszi számukra, hogy híreket posztoljon és kapcsolatba lépjen előfizetőkkel szolgáltatást és híreket nyújtva számukra.

 • 2015 végére, számos WeChat nyilvános profil meghaladta a 14 milliót.

 • Szervezetek és vállalatok pályázhatnak az ellenőrzött, hivatalos, nyilvános fiókra.

 • Az alkalmazás iPhone és Android készülékekre is megtalálható.

FELHASZNÁLÓI TÉNYEK

 • 76% a felhasználóknak küld / költ több mint 100 RMB havonta WeChaten (gyakran használják a piros borítékot).

 • WeChat hírek együttvéve megelőzte mind a hírportálokat és TV-t.

 • 61% a WeChat felhasználóknak naponta több, mint 10-szer több alkalommal nyitja meg a WeChatet.

 • 28% a felhasználóknak több mint 200 baráttal rendelkezik, ez több mint kétszerese a tavalyi adatoknak.

 • Több, mint 90% a felhasználóknak használja a WeChatet minden nap.

 • 61,4% -a felhasználóknak ellenőrzi a "Pillanatokat (Idővonalat)" minden alkalommal, amikor megnyitja WeChatet.

 • 67,5% a WeChat felhasználóknak férfi.

 • 35,8% WeChat Olvasási felhasználók látnak növekedése olvasási idő; több mint 25% -a WeChat Sport felhasználóknál megnőtt a fizikai aktivitás.

 • A leggyakoribb okok a WeChat megosztások mögött: érték (hasznosság), érdeklődés, érzelmi érték.

 • 62,2% a felhasználó használja életmód lehetőségeket, a legkedveltebbek: mobil feltöltés, mozijegy vásárlás, éttermek/jegyek kifizetése.

 • Több mint 25% a WeChat Hivatalos fiókoknak az Általános hírek kategóriába sorolandók; szolgáltató iparág, körülbelül 20% a az összes hivatalos fióknak.

Social media in China

HOGYAN ÉRJE EL A KÍNAI UTAZÓKAT

Egy szó összegzi azt, ahol el lehet és el kell érni a kínai FIT-et: online

Míg a Facebook, Instagram, Google, YouTube stb. mind blokkolva van Kínában, addig Kína rendelkezik a saját – rendkívül népszerű és nagyon élénk – közösségi média platformjaival, sokkal nagyobb versennyel és még nagyobb fokú innovációval, mint a nyugati társaik. 

Ezeket el lehet különíteni általános közösségi médiára és utazás orientált közösségi médiára. 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

WeChat

Messze a legfontosabb közösségi applikáció, amit a Tencent fejlesztett ki Kínában. Lehetővé teszi a közvetlen párbeszédet márka/város és követői között, 650 millió felhasználóval (2015. szeptember), amely testet ölt az előfizető fiókoknál. Ez egy nagyon jó multifunkcionális platform számos lehetőséggel, mint szöveg, kép, videó, hangüzenet, mindezt azér, hogy elérje a kölcsönös interakciókat. 

WeChat
Weibo

Sina WeiBo

Többé kevésbé a kínai Twitterhez hasonlítható. A platform jelentősége, hogy a fiatalok itt gyűlnek össze, hogy megosszák és megvitassák közösségi kérdéseiket. Ez egy feltörekvő és a fejlődő közepes médium az interneten. Jelenleg vezető játékosnak tekinthető a kínai közösségi médiában 212 millió aktív felhasználóval (2015 augusztus).

Youku

Youku egy vezető videomegosztó honlap Kínában, amely funkcióit tekintve ugyanolyan, mint a Youtube. Több ezer videó bloggerrel, Youku biztosítja a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a legújabb történésekhez Kína szerte. Irányítása alatt tarja a három "Gyorsat" gyors játék, gyorskioldó és gyors kutatást, Youku közzététele szerint 600 millió napi nézetségi rekordot döntött 2014-ben.

Youku
Baidu

Baidu Lvyou

Baidu a kínai Google. A Baidu Lvyou ("Lvyou" jelentése utazás) egyik Baidu által kifejlesztett szolgáltatás. Baidu utazási fóruma (Lvyou) az első számú fórum az utazási élmények, tippek stb. megosztására és átadására. A látnivalók egy átfogó rendszere. Szinte az összes tartalom a felhasználó által generált (P2P).

Mafengwo

Mafengwo egy kivételes platform önálló utazások számára, mely utazási tanácsokat kínál világszerte több mint 60.000 célpont számára. Célja megbízható utazási információk nyújtása, Mafengwo segíti az önálló utazókat, hogy megtervezzék a tökéletes utazást. 2015-ig, ez több mint 100 millió felhasználót vonzott, akik közül 80 millió a havi aktív felhasználók száma.

Mafengwo
Qyer

Qyer

Qyer.com 2004-ben alakult, és jelenleg mintegy 40.000 célponttal rendelkezik a tengerentúlon. Biztosítja a különböző utazással kapcsolatos szolgáltatásokat, beleértve a jegy foglalás, szállásfoglalás, vízum ügyintézés. Az oldal jelenleg mintegy 10 millió felhasználóval rendelkezik, és a mobil felhasználók száma eléri az 5 milliót. Qyer termékek Jelenleg Qyer App, Qyer Pocket, eredeti, ütemezés segédlet Qyer kedvezmény és Qyer Laboratórium.

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.