TRAVEL & BOOKING WEBSITES

Waar het plannen begint.

WAT IS HET?

China heeft een groot aantal online travel en booking websites speciaal voor de markt van uitgaand toerisme.

De belangrijkste worden hieronder beschreven.

Welke het beste gebruikt kan worden ligt aan uw type business en wat u wilt bereiken.

Social media
Travel website Qunar

QUNAR

Qunar is een Chinees talige online travel informatie webiste en ticket zoeker voor mobiel en laptop gebruikers.

Het doel is om reizigers te helpen met het maken van goede keuzes. Qunar levert de diensten voor het zoeken van vluchten, hotels, groep deals, visa en meer reis related informatie.

Qunar bied ook groep aankoop deals voor in meer dan 100 Chinese steden.

CTRIP

Ctrip is een andere top bieder van reis services zoals accommodatie reserveringen, transport tickets, verzorgde tours en samenwerking met reisbureas.

De grootste concurrent van Qunar.

Travel website Ctrip
QIONGYOU website

QIONGYOU

Qiongyou is een van China's grootste booking websites en bied informatie en deals voor ongeveer 40,000 bestemmingen wereldwijd.

De diensten bestaan uit het volgende: vliegticket boekingen, hotel reserveringen en buitenlandse visa service.

Qiongyou, opgericht in 2004, betekend in het Chinees 'reis met een limited budget' en de grootste target groep zijn jonge reizigers, vaak FIT's.

MAFENGWO

Opgericht in 2006, is een online website gebaseerd op online reviews van gebruikers van hotels, vliegtuigmaatschappijen, bestemmingen en deals.

De website werkt ook samen met reis booking websites zoals Ctrip en Agoda.

Gericht op jonge reizigers, travel-savvy metropolitans die opzoek zijn naar nieuwe avonturen overzees. Veel reizigers vertellen en delen hun eigen ervaringen met anderen via Mafengwo.

Travel website Mafengwo
Travel website

MAOTUYING

De tripadviseur opereerde voorheen onder de naam Daodao.om in China, maar in mei 2015 heeft het zichzelf hernoemd naar Maotuying 猫途鹰, een woordspeling tussen maotouying 猫头鹰 'uil' en tu 途 'reis'.

Het heeft ook een app gelanceerd gericht op mainland China's uitgaande toeristen met als functies reisgidsen in het Chinees en de mogelijkheid om inhoud te delen via WeChat.

Chinese gebruikers hebben al meer dan 60 miljoen keer ingelogd op Tripadvisor.cn in de eerste vier maanden van 2016. Vanaf de homepage kunnen ze kiezen uit de volgende opties: Hotels, Toerisme Blog, Forum, Vluchten, Restaurants, Reizigers keuze, Mobiele App, Gebruikers Reviews. Het is ook mogelijk om in de zoekfunctie specifieke hotels, steden, attracties etc. op te zoeken.

ELONG

eLong is een van de leidende online reis servicen, gespecialiseerd in hotel boekingen en vliegtuig tickets.

Het was opgericht in 1999, en de hoofd shareholders zijn Tencent Holdings (ook de eigenaren van WeChat en QQ, twee van China's meest populaire social media) en Expedia. Expedia wordt gebruikt om Chinese reis bestemmingen voor te stellen aan buitenlanders.

In 2015 was 50% van de hotel boekingen via eLong vanaf een mobiele telefoon geboekt. 

Travel website Elong
Travel website Dianping

DIANPING

Dianping was opgericht in Shanghai in 2003 door Tao Zhang, en was werelds allereerste website die user reviews over locale services (in China) online aanbood.

Het bied informatie over handel, consumenten reviews, group-buying services, online restaurant reserveringen, afhaal services, e-coupon promoties en etc.

Tegenwoordig is Dianping China's leading C2C platform, en het telt meer dan 200 miljoen totale gebruikers.

TUNIU

Tuniu was opgericht in 2006 en werd populair als reis boeking platform. Tegenwoordig bied het meer dan 80,000 reis oplossingen voor toeristen die reizen van Beijing, Shanghai, Guangzou, Hangzhou, Nanjing etc.

Tuniu's reis product is inclusief cruises, hotels, visa servicen, toegangstickets en corporate travel.

Tuniu heeft recent nog een behoorlijke investering van JD.com gehad. 

Travel website Tuniu
Travel website LuMama

LVMAMA

Lü Mama was opgericht in 2008. Met het hoofdkantoor in Shanghai, telt het verschillende kantoren in Shanghai, Beijing Guangzhou etc.

Sinds het bestaan heeft Lü Mama zich gefocust op zelfstandige reizigers. Tussen haar partners zien we tourism boards als Holland.com and GoTurkey.com. Tegenwoordig telt Lü Mama over 30 miljoen geregistreerde gebruikers.

Vanaf de homepagina kunnen gebruikers kiezen tussen de volgende hoofd secties: Admission ticket, Individueel reiziger, Cruises, Hotels, Vliegtuig tickets, Speciale deals, Customized toerisme, Reis strategie, Reis dagboek.

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.