UTAZÁS & FOGLALÁSI WEBOLDALAK

Ahol a tervezés kezdődik.

EZ MICSODA?

Kína széles körű online utazási és foglalási honlapok sorával van jelen a piacon, amely a kimenő turistákat célozza meg.

Néhány fontosabbat az alábbiakban ismertetjük.

A tevékenység típusától és attól, hogy mi a fő célkitűzés függ elsősorban az, hogy melyiket is érdemes használni.

Social media
Travel website Qunar

QUNAR

Qunar egy kínai nyelvű online utazási információ szolgáltató és jegyértékesítő kereső, mobil és asztali felhasználók számára.

Azzal a céllal, hogy az utazók megfelelő döntéseket hozzanak, a Qunar biztosítja a járatok, szállodák, csomagok, a csoport-ajánlatok, vízum, és egyéb utazással kapcsolatos információk keresését.

Qunar továbbá biztosít csoportos-ajánlatokat, több mint 100 kínai városba.

CTRIP

Ctrip egy másik vezető utazási szolgáltató, utazási szolgáltatásai közé tartozik a szállásfoglalás, jegyvásárlás, csomagolt túrák és vállalati utazásszervezés.

Fő versenytársa a Qunarnak.

Travel website Ctrip
QIONGYOU website

QIONGYOU

Qiongyou egyike Kína legnagyobb foglalási weboldalainak, tájékoztatást nyújt és közel 40.000 célponttal van kapcsolata világszerte.

A szolgáltatás tartalmazza a repülőjegy vásárlást, szállásfoglalást és külföldi vízumszolgáltatást.

Qiongyou, 2004-ben alakult, a kínaiul jelentése: "utazás korlátozott költségvetéssel", a fő felhasználói csoportok fiatalabb utazók és FIT-ek.

MAFENGWO

2006-ban alakult, Mafengwo egy online weboldal, amely a felhasználói értékeléseken alapszik szállodákról, légitársaságokról, úti célokról, és ajánlatokról.

A honlap integrált különböző utazási foglalási motorokkal, mint a Ctrip és Agoda.

Célja azoknak a fiataloknak az integrációja, akik utazást értők, akik új tapasztalatokat keresnek a tengerentúlon. Sok utazó írja és osztja meg tapasztalatait másokkal a Mafengwo-n keresztül.

Travel website Mafengwo
Travel website

MAOTUYING

Tripadvisor korábban a Daodao.com alatt működött Kínában, de 2015 májusában az átnevezte magát Maotuying-ra 猫 途 鹰, egy szójáték lelhető fel maotouying 猫头鹰, "bagoly", és tu 途, "utazás" között.

Emellett elindított egy kínai nyelvű alkalmazást, ami a kínai kiutazókat célozta meg, jellemzői között megtalálhatóak kínai útikönyvek és a lehetőség a tartalmak megosztására Wechaten keresztül.

A kínai felhasználó több, mint 60 millió munkamenetet kezdeményeztek a Tripadvisor.cn weboldalon 2016 első négy hónapjában. A honlapról a felhasználok az alábbi fő kategóriák közül választhatnak: Szállodák, Turizmus Blog, Fórum, Járatok, Éttermek, Utazók választásai, mobil alkalmazások, felhasználói vélemények, sőt keresési kulcsszavakkal is rá tudunk keresni konkrét szállodákra, városokra, látnivalókra, stb.

ELONG

eLong egy vezető online utazási szolgáltató, ami szobafoglalásra, repülőjeggyel kapcsolatos kérdésekre és foglalásra szakosodott.

1999-ben alakult, fő részvényesei Tencent Holdings (aki a WeChat és QQ birtokosa, a két Kína legnépszerűbb közösségi média) és az Expedia. Expedia-t elsősorban kínai utazási célpontok promotálására használják külföldi ügyfelek számára.

2015-ben mintegy 50% a szállodák foglalásának az eLong-on keresztül a mobil felhasználók által lett generálva.

Travel website Elong
Travel website Dianping

DIANPING

2003-ban Shanghaiban Tao Zhang megalapította a Dianping-et, és ez lett a világ első weboldala, ami felhasználói véleményeket/visszajelzéseket tesz közzé helyi szolgáltatásokról (Kínában). 

Ugyanúgy kínál kereskedelmi információkat, fogyasztói véleményeket, mint csoport-szolgáltatásokat, online éttermi foglalást, take-out-szolgáltatást, e-kupon akciókat, és így tovább.

Manapság Dianping Kína vezető C2C platformja, összesítve több mint 200 millió felhasználóval.

TUNIU

Tuniu 2006-ban alakult és nagy népszerűségre tett szert, mint egy csoportos utazási foglalási honlap.

Manapság több mint 80.000 utazási megoldást kínál turistáknak Pekingből, Shanghaiból, Guangzhouból, Hangzhouból, Nanjingból, stb.

Tuniu utazási szolgáltatásai közé tartozik a sétahajózás, szállodák, vízum szolgáltatások, belépőjegyek és a vállalati utazás.

Tuniu nemrég jelentős beruházásra tett szert a JD.com által.

Travel website Tuniu
Travel website LuMama

LVMAMA

Lü Mama 2008-ban alapították, központja Sanghajban található, irodákkal rendelkezik Sanghajban, Pekingben, Guangzhouban, stb.

Létrehozása óta, Lu Mama a független/magán utazókra összpontosít. Partnerei között találunk turisztikai testületet, mint például Holland.com és GoTurkey.com. Jelenleg Lü Mama, több mint 30 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik.

A honlapról a felhasználók az alábbi fő kategóriákból választhatnak: Belépőjegyek, egyéni utazás, belföldi utazás, külföldi utazás, körutazások, Szállodák, Repülőjegyek, Akciós ajánlatok, Egyedi túrák, utazási stratégia, útinapló.

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.