LÖSNINGAR FÖR SOCIAL MEDIA

Va social.

KINESISKA SOCIALA MEDIER

Facebook, Youtube, Instagram and Twitter – är alla viktiga västerländska plattformar, de alla är även blockerade i Kina.

Men missta er inte: kineserna har egna sociala medier som de använder, och de använder sociala medier  mycket mer och oftare än vad vi gör i väst.

För företag som vill nå kinesiska kunder finns det inget annat alternativ än att bemästra de kinesiska sociala medierna och sedan använda det övertaget.

Chinese tourists
Ttourists taking a selfie

SÅ HÄR LIGGER DU STEGET FÖRE

Det första steget är att identifiera och kartlägga de sociala medierna och bloggarna som är relevanta för just ditt företag.

Ett konkret exempel är: Om du är ett konstmuseum i Nepal och du vill marknadsför dig i Kina är det naturligtvis en bra idé att göra det på hemsidor som hanterar turism i Italien och även mer specifikt Nepal. Men man måste även se till att vara synlig på kinesiska bloggar som skriver om konst och kultur. Även att se till att den officiella Italienska turistorganisationen i Kina marknadsför er.

Shanghai Jungle hanterar allt för våra kunder kartläggning, partnerskap och publicering av nyheter och artiklar.

KVALITETEN ÄR AVGÖRANDE

Eftersom internet är de mest effektiva sättet att nå kinesiska turister i deras ’dröm-’ och ’planeringsstadie’ så blir de praktiskt taget översvämmade av information och marknadsföring  med låg kvalitet.

Kinesisk sociala medier leverantörer har svarat på denna utmaning på 2 sätt. Några har absolut inga restriktioner om vad man får publicera, då blir resultat att artiklar med hög kvalitet verkligen måste stå ut för att kunna synas genom alla skräpposter. Medan andra har implementerat väldigt strikt policy, som gör att det är väldigt svårt att kunna publicera artiklar som innehåller någon sorts reklam.

Det enda sättet att hantera detta är enkelt: Se till att innehållet är av hög kvalitet, intressant och relevant.

Website
Social media in China

VILKEN SOCIAL MEDIA SKA MAN ANVÄNDA

WeChat är Kinas absolut viktigaste sociala media och är helt avgörande för er kinesiska marknadsföringsinsats. Just därför beskriver vi WeChat i detalj på hemsidan.

Om du är i turismindustrin är de ledande boknings- och rese-delning sidorna också avgörande därför har även de ett eget avsnitt på hemsidan.

Kinas sociala medier är mycker mer omfattande än bara WeChat och resehemsidor. Bland de viktigaste medierna som man seriöst borde överväga att marknadsföra sig på är Sina Weibo, Douban, Baidu, Tieba etc.

Vill du veta mer om sociala medier i Kina? Följ länken nedan för att komma till vår sida med bakgrundsinformation om Sociala medier.

Läs mer

SINA WEIBO

Weibo var störst på sociala medier marknaden innan WeChat gick om dem. Weibo kan bäst beskrivas som Kinas Twitter kombinerat med Instagram.

Nyckelordet för Weibo är hyper, primärt är det fokus på bilder och korta videos. Weibo har blivit beskrivet som ”Twitter on speed” då kineserna följer, postar, kommentera, ’twittrar’ och ’re-tweetar’ i en sådan fart att västerlänningar hade behövt kippa efter andan.

DOUBAN

Medan många västerlänningar känner till WeChat, Baidu och Weibo så är det väldigt få som känner till Douban. Men det finns mycket som gör Douban till en av Kinas mest intressanta marknadsföringskanaler online.

Vad är det som gör Douban till en intressant marknadsföringskanal är de unika mixen av användare, funktioner och tillgängligheten. Douban har över 200 miljoner användare, de flesta av dem mellan 25-35 år, varav 50% av dem är högutbildade. Den gemensamma nämnaren för användarna är att de är unga, moderna och självständiga.

KLARA FÄRDIGA...GÅ

För de flesta västerlänningar som inte läser kinesiska och generellt är väldigt oerfaren i Kinas sociala medier värld så kan den världe kännas som en stor labyrint med varken ingång eller utgång.

Vi på Shanghai Jungle förser er med en bra överblick och klarhet i denna sociala medie värld. Vi gör det också möjligt att genomföra en strategi för den kinesiska sociala medier för nästan inga pengar alls.

VÅRA TJÄNSTER

Kontakta oss för ytterligare information om våra lösningar

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.