OPLOSSINGEN VOOR OVERIGE SOCIAL MEDIA

Get social.

CHINESE SOCIAL MEDIA

Facebook, Youtube, Instagram en Twitter - allemaal grote westerse social media die compleet zijn geblokkeerd in China.

Maar daar stopt het niet: De Chinezen hebben hun eigen wereld van social media en gebruiken het zelfs vaker dan de westerse doen.

Voor bedrijven die de Chinese consumenten willen bereiken is er simpelweg geen andere manier dan het onder de knie krijgen van Chinese social media en het gebruiken naar uw voordeel.

Chinese tourists
Ttourists taking a selfie

HOE GAAT U VOORUIT

Uw eerste stappen zouden moeten zijn het identificeren en het in kaart brengen van alle social media en blogs van belang voor uw bedrijf.

Bijvoorbeeld: Als u een kunst museum bent in Napels is het natuurlijk van belang om jezelf te promoten op websites die te maken hebben met toeristen in Italië over het algemeen en speciaal in Napels. Maar het is ook erg slim om er zeker van te zijn dat u te zien bent op blogs (wat de Chinese BBS noemen) en schrijft over kunst en cultuur. U moet er ook zeker van zijn dat de officiële Italiaanse toeristen promotie bedrijven in China uw museum noemen.

Het is duidelijk dat wij dit allemaal voor u kunnen doen: in kaart brengen, samenwerkingen regelen en het posten online.

GROOTSTE UITDAGING: KWALITEIT

De meest efficiënte manier om Chinese toeristen te bereiken is natuurlijk om online vindbaar te zijn. Tijdens hun 'droom' en 'plan' fase komen zij helaas een overvloed aan lage kwaliteit promotie informatie tegen.

Chinese social media aanbieders hebben op dit probleem op 2 manieren gereageerd: sommige hebben geen grenzen voor de online gezette materialen, met als resultaat dat de artikelen met kwaliteit goed moeten uitblinken tussen alle rommel. De andere manier is om erg strikt te zijn met toestemmingen voor het online zetten van informatie, met als resultaat dat het erg moeilijk is om inhoud te posten met een commercieel tintje.

De enige manier om hier mee om te gaan is erg duidelijk: Er zeker van zijn dat online gezette inhoud van hoge kwaliteit, interessant en relevant is. 

Website
Social media in China

WELKE MEDIA?

WeChat is ongetwijfeld de nummer 1 social media in China. Het is noodzakelijk voor uw marketing - en dit is natuurlijk de reden waarom wij het in detail beschrijven op onze website.

Als u in de toeristen industrie zit zijn de leidende booking websites en travel sharing websites ook erg belangrijk - daarom hebben wij daar een aparte sectie voor.

De verschillende social media in China is natuurlijk veel en veel meer - en geeft ook geweldige marketing kansen. De belangrijkste om te onthouden zijn Sina Weibo, Douban, Baidu Tieba etc.

Wilt u meer weten over social media in China? Klik op de knop hieronder en u kunt meer lezen op onze pagina met achtergrond informatie over social media.

Lees meer

SINA WEIBO

De markt leider van social media voordat het werd ingehaald door WeChat was Weibo. Weibo kan het beste worden vergeleken met de Westerse Twitter gecombineerd met Instagram.

Het is snel, kort en grotendeels gefocust op foto's en korte filmpjes. Het wordt zelfs beschreven als 'Twitter on speed' omdat de Chinezen ook followen, posten, commenten, tweet en re-tweet op een niveau dat de westerse zal verbazen. 

DOUBAN

Terwijl veel buitenlanders bekend zijn met WeChat, Baidu en Weibo zijn er maar een paar op de hoogte van Douban. Niettemin is Douban door verschillende redenen een van China's meest interessante online marketing kanalen.

Wat Douban zo interessant maakt voor marketing is dat het een unieke mix van gebruikers, functies en toegankelijkheid heeft. Het heeft over 200 miljoen gebruikers, waarvan een grote deel tussen de 25 en 35 jaar oud is en 50% dat bezit over hoger onderwijs. De meeste gebruikers hebben een paar overeenkomsten zoals; ze zijn jong, modern en hebben een eigen manier van denken.

READY, SET… ACTION

Voor veel westerse kan het niet kunnen lezen van Chinees en over het algemeen niet bekend zijn met Chinees social media een hele doolhof zijn met geen duidelijk begin- en eindpunt.

Bij Shanghai Jungle proberen we u overzicht en duidelijkheid aan te bieden - en maken wij het mogelijk om een social media strategie te ontwikkelen voor bijna elk budget. Voor meer informatie laat een berichtje achter en wij zijn blij om u te voorzien van meer informatie specifiek gericht op uw vraag.

ONZE SERVICES

Voor meer informatie over onze services, neemt u gerust contact met ons op

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.