KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Legyél közösségi.

SOKKAL TÖBB, MINT A FACEBOOK

Facebook, Youtube, Instagram és a Twitter: Minden nagyobb nyugati közösségi oldal blokkolva van Kínában. 

Félreértés ne essék: A közösségi média nagyobb és fontosabb Kínában, mint bármely más országban a világon.

A vállalatok számára, akik szeretnék elérni a kínai fogyasztókat egyszerűen nincs lehetőség a közösségi média kizárására, ezt kell előnnyé kovácsolnia.

Chinese tourists
Ttourists taking a selfie

HOGYAN JUTHAT ELŐRE

Első lépésként fel kell térképezni a közösségi médiát és a blogokat, amelyek különösen fontosak a vállalata számára. 

Például: Ha Ön egy nápolyi művészeti múzeum nevében jár el természetesen nyilvánvaló, hogy olyan piacokat célozzon meg, amelyek általánosan az Olaszországhoz kapcsolódó turizmussal foglalkoznak, ezek közül is különösen Nápoly városára koncentrálnak. Az is releváns lesz, hogy biztosítsa láthatóságát a blogokon (a kínaiak által úgy nevezett BBS) írjon művészetről és kultúráról. Továbbá biztosítsa, hogy a hivatalos olasz turisztikai promóciós szervezetek Kínában is megjelentessék a múzeumot, ami nevében eljár. 

Mondanom sem kell, ezt mind el tudjuk Önnek intézni: feltérképezés, partnerkapcsolatok, posztolás.

A FŐ KIHÍVÁS: MINŐSÉG

Az online jelenlét a leghatékonyabb módja annak, hogy elérje a kínai turistákat a saját "álom" és "tervezési" szakaszaik során, amikor hihetetlen sok alacsony minőségű promóciós információval szembesülnek.

Kínai közösségi média szolgáltatók 2 módon reagáltak erre a kihívásra: Néhány nem korlátozza a kézbesített tartalmakat, aminek eredményeképpen a minőségi cikkeknek ki kell tűnnie a sok szemét közül. A másiknál szigorú formai/tartalmi rendelkezéseknek kell megfelelnie, aminek következtében rendkívül nehéz közzétenni a tartalmakat.

Egyetlen módja van annak, hogy megoldjuk ezt a problémát: annak biztosítása, hogy a közzétett tartalom kiváló minőségű, érdekes és releváns.

Website
Social media in China

MIN KERESZTÜL?

A WeChat Kína vitathatatlan vezető közösségi platformja. Elengedhetetlen az Ön marketingje szempontjából - és természetesen ezért részleteztük a honlapon.

Ha a turizmusban helyezkedik el, akkor a vezető foglalási platformok és utazási megosztására szolgáló honlapok is fontosak lehetnek – ez az oka annak, hogy külön fejezetben tárgyaljuk őket.

De Kína társadalmi médiatérképe természetesen sokkal, de sokkal színesebb - és kiváló marketing lehetőségeket kínál. Ezek közül, megfontolásra érdemes a Sina Weibo, Douban, Baidu Tieba stb.

Szeretne többet megtudni a közösségi médiáról Kínában? Nyugodtan kattintson az alábbi linkre, és tekintse meg a háttér információkat a közösségi médiáról. 

Tovább

SINA WEIBO

A piacvezető volt, amíg a WeChat át nem vette a vezetést, Weibo leginkább a Twitter és az Instagram keverékének felel meg.

Gyors tempójú, rövid, fő hangsúly a képeken és a rövid videókon van. Tény, hogy sebességét illetően a Twitterhez hasonlítják, ahol a kínai követ, posztol, megjegyez, tweetel, re-tweetel és ez mind olyan fokon valósul meg, ahol a legtöbb nyugati levegőért kapkodna. 

DOUBAN

Míg sok külföldi tisztában van a WeChat, Baidu és Weibo alkalmazásokkal, addig csak kevesek számára ismerős a Douban. Mégis sok okból Douban Kína egyik legérdekesebb online marketing csatornája.

Ami annyira érdekessé teszi a Doubant az az, hogy egy egyedülálló keveréket képez a felhasználókról, jellemzőkről és hozzáférhetőségekről. Több mint 200 millió felhasználóval rendelkezik, a legtöbbjük 25 és 35 év közötti, és több, mint 50%-uk felsőfokú végzettséggel rendelkezik. A felhasználók közös jellemzője a fiatal, modern és független gondolkodásmód. 

SZOLGÁLTATÁSAINK

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk, vagy szeretne többet megtudni?

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.