ÜZLETEK

Szerezzen részesedést az üzletből!

2 MEGATREND FIGYELHETŐ MEG A KÍNAI TURIZMUSBAN

A 2 megatrend, ami megfigyelhető a külföldre utazó kínaiaknál

Először is egy hihetetlen növekedés a turisták számában, 107 millióról 2014-ben 128 millióra nőtt 2015-re és várhatóan összesítve 200 millióra növekszik 2020-ra. 

Másodszor egy gyors változás az utazás módjában: Fokozatosan háttérbe kerül a régimódi csoportos turizmus és előtérbe a szabad független turizmus (FIT – free independent tourism). Ez az elmozdulás minden országban megfigyelhető szerte a világon -, emellett a változás meglepően korán és gyorsan megy végbe.

[További információkat az új kínai turistákkal kapcsolatban a Tények menüpontban találhat]
Shopping tourists

A VILÁG ELSŐ SZÁMÚ VÁSÁRLÓI

A kínai turisták fejenként többet költenek, mint bármelyik másik turistacsoport – és ennek a legnagyobb része közvetlenül a vásárlásra megy el.

MEGKAPOD A RÉSZED?

Amíg a kínai turistacsoportokban érkezett, addig könnyű volt az üzletbe kerülni – elvileg: fizessen az idegenvezetőjüknek elegendő jutalékot aki, majd elviszi őket a boltjába – és hagyni a versenytársakat meghalni a pályán.

Az átállás a független turizmusra teljesen megváltoztatta a játékszabályokat.Mivel nincs idegenvezető, aki diktálná hová menjenek, így a saját útjukat járják. És így a kihívás: 

Hogy lehet felhívni magunkra a figyelmet az új generációs kínai turistáknál. 

Buying
Chinese shoppers

ÚJ LEHETŐSÉGEK TÖBB ÜZLETNEK

A legtöbb üzlet számára a szabad független utazók számának növekedése egy jó hír, hiszen minden üzlet reális eséllyel részesedik a kínai üzletből. 

Ez a lehetőség tovább erősödik az egyre kifinomultabb kínai fogyasztók segítségével. Hagyományosan elsősorban csak a leghíresebb márkák (LV, Gucci, ECCO stb.) megvásárlására koncentrálnak, azonban lassan, de biztosan ez változik, és olyan termékeket is megvesznek, amik kevésbé ismertek, viszont számukra megfelelő. 

FIGYELEM

A legnagyobb kihívást a nyugati üzletek számára nem csak az jelenti, hogy a kínai turista nem ismeri őket: Még mindig nehéz megtalálni a megfelelő információt üzletekről és márkákról a népszerű kínai online utazási weboldalakon. 

Szerencsére a megoldás meglehetősen egyértelmű: Annak biztosítása, hogy a releváns utazási weboldalak jó leírással rendelkeznek a boltról; majd minőségi cikkek, képek, videók posztolása a weboldalakon (pl.: Mafengwo, Baidu Lvyou, Qiongyou).

Természetesen ehhez csatolható más PR a hagyományos médiában, együttműködés bloggerekkel és a legfontosabb véleményvezérekkel (KOLs), és nyomtatott marketinganyagok terjesztése a kínai utazók számára.

Buying
Sharing

IHLET

Csak annyira fáradtak bele a kínai turisták, hogy magától értetődőnek legyenek véve – mint amennyire hálásak az erőfeszítésekért, amikor meleg szívvel fogadják őket. 

A legtöbb üzlet és márka számára ez egyértelmű és olcsó: A fő eszközök ebben a szakaszban a minőségi kínai weblap – kínai szerverről – és egy nyilvános WeChat fiók, ami kapcsolódik vagy tükrözi a WeChat fiókot. 

Fontos: a márka erősítése a kínai turisták felé egy hozzáadott mellékhatással rendelkezik, miszerint ez által növekedni fog a láthatósága és profilja a fogyasztók és lehetséges B2B partnerek irányába Kínában. 

TÖRTÉNETMESÉLÉS

A történetmesélés a kulcs ahhoz, hogy a turisták az Ön márkájára és az Ön üzletében költsék el pénzüket.

A módszerünk egyszerűnek és hatékonynak bizonyult: Először megteszünk egy lépést hátra, így meghatározva a márkája vagy boltja egyedi eladási pontjait, mindezt a kínai turisták szemszögéből. Majd megosztjuk a történetet ebből a szemszögből – újra és újra annyi átéléssel a képek és videók segítségével amennyire ez csak lehetséges. 

A csatornák? Saját nyilvános WeChat fiók, Sina Weibo fiók - és együttműködés partnereinkkel az online utazási médiában.

ELVÉGEZTÜK A MUNKÁT

Shanghai Jungleban kifejlesztettünk egy strukturált modellt a kínai turisták vonzására az európai városok, múzeumok, látványosságok, hotelek, éttermek és üzletek számára. 

Mi ezt Jungle tölcsérnek hívjuk.

Nincs semmi mágia a működésünkben: A fő erősségünk a pontos célzásban rejlik a turisták vágyainak és igényeinek felmérésekor mind az 4 fázis során-, valamint saját munkánk folyamatos megerősítése azáltal, hogy megosztunk, hirdetünk tartalmakat a követőkkel és magukkal a turistákkal. 

Helping tourits

SZOLGÁLTATÁSAINK

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk, vagy szeretne többet megtudni?

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.