LØSNINGER TIL FORRETNINGER

Få andel i kinesernes shopping.

2 MEGATRENDS DRIVER DEN KINESISKE TURISME

2 megatrends driver Kinas internationale turisme: 

Den første er en fænomenal vækst i antallet af turister der rejser ud af landet, fra 107 millioner i 2014 til 128 millioner i 2015 - og til forventet 200 millioner i 2020. 

Den anden er et hastigt skifte i deres måde at rejse på: Vor traditionelle grupperejser tidligere dominerede totalt, til i dag hvor individuelle rejser (Free Independent Tourism - FIT) er ved at overtage. Kina følger dermed den samme udvikling der er set i resten af verden - men skiftet finder sted overraskende tidligt og hurtigt.

[Se ‘Facts’ for yderligere info om de nye kinesiske turister]
Shopping tourists

VERDENS NR. 1 FORBRUGERE

Kinesiske turister bruger flere penge per rejsende end nogen anden større gruppe af turister - og størstedelen af deres forbrug er rettet mod shopping.

ER DU TILFREDS MED DIN ANDEL?

Så længe de kinesiske turister kom i grupper var det - i princippet - nemt at få andel i deres shopping: Betal deres tourguide den bedste kommission og guiden tog dem med til din forretning - og ikke til dine konkurrenters. 

Men skiftet til uafhængig turisme har fuldkommen ændret ’the rules of the game'. 

Uden en tourguide til at føre dem et bestemt sted, finder de kinesiske turister nu selv vej. Og udfordringer bliver: Hvordan bliver du set og valgt af denne nye generation af uafhængige kinesiske turister?

Buying
Having fun

NYE MULIGHEDER FOR FLERE FORRETNINGER

For de fleste forretninger er kinesernes skifte til individuel turisme en god nyhed, eftersom alle forretninger nu i princippet har mulighed for at få andel i kinesernes shopping.

Denne mulighed forstærles af de kinesiske forbrugeres voksende grad af sofistikering. Hvor de tidligere primært købte de mest berømte brands (LV, Gucci, ecco etc.) skifter de nu langsomt men sikkert over til at købe brands de kan lide, også selv om de er mindre kendt.

ATTENTION

Den primære udfordring for vestlige forretninger er ikke blot at kinesiske rejsende ikke kender dem på forhånd: At finde oplysninger om forretninger (og brands) uden for Kina er decideret vanskeligt - selv på de mest populære rejserelaterede hjemmesider. 

Heldigvis er løsningen ligetil: Sikre at de relevante rejserelaterede hjemmesider har en god profil af din forretning, og derefter at ‘poste' kvalitetsartikler, billeder og video på de samme sider (f.eks. Mafengwo, Baidu Lvyou, Qiongyou). 

Hertil kan naturligvis tilføjes PR i traditionelle medier, samarbejde med bloggere og 'key-opinion-leaders’ (KOL), og distribution af trykt markedsføringsmaterialetil kinesiske rejsende til din by.

Buying
Sharing

INSPIRATION

Lige så trætte kinesiske turister er af at blive taget for givet - lige så taknemmelige er de når nogen går en indsats for, at de skal føle sig velkomne og værdsatte.

For de fleste forretninger og brands er det ligetil og koster ikke meget: De grundlæggende redskaber er at etablere en ordentlig kinesisk hjemmeside (hostet i Kina) og en 'public WeChat account’ som er linket til eller indholdsmæssigt afspejler hjemmesiden. 

Og vigtigt: At styrke dit brand over for kinesiske turister har den positive sideeffekt at det også øger din synlighed og profil over for kinesiske forbrugere og mulige B2B-partnere i Kina.

STORYTELLING

God ‘storytelling’ er nøglen til at få de kinesiske turister til at bruge deres penge på dit brand og i din forretning. 

Vor metode er simpel og har vist sig at virke: Først tager vi et skridt tilbage og definerer dit brands / din forretnings unikke 'selling points' for kinesiske turister og forbrugere. Dernæst fortæller vi dén historie igen og igen og igen, med brug af så meget video og billeder som muligt. 

Hvor vi gør det? På dine egne public WeChat account og Sina Weibo konto - og i samarbejde med vore partnere i de kinesiske rejsemedier.

VI FÅR DET GJORT

Hos Shanghai Jungle har vi udviklet en struktureret tilgang til at tiltrække kinesiske turister til europæiske byer, museer, attraktioner, hoteller, restauranter og forretninger. 

Vi kalder det 'The Jungle Funnel'. 

Der er intet magisk ved vor metode: Dens styrke består i en skarp målretning af indsatsen i forhold til målgruppends ønsker og behov i hver af de fire faser (Opmærksomhed, Interesse, Storytelling og Besøg) - samt vedvarende forstærkning af vort eget arbejde ved at promovere ‘Deling’ mellem vore kunders online ‘followers’ og selve de kinesiske turister.

Helping tourits

VORE LØSNINGER

Kontakt os for yderligere info om vore løsninger

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.