LÖSNINGAR FÖR RESTAURANGER

Kineser älskar mat.

DE 2 MEGATRENDERNA SOM DRIVER DEN KINESISKA TURISMEN

2 megatrender driver de utresande kinesiska turisterna:

Det första är den makalösa ökningen vad det gäller turister, från 107 miljoner år 2014 till år 128 miljoner 2015 – på väg mot ett antal av 200 miljoner 2020.

Det andra är den snabba ändringen i hur de reser: Det ändras från den gammalmodiga grupp turismen till de nya självständiga turisterna(FST). Detta speglas i den utvecklingen man sett i alla länder runt om i världen – men denna förändringen sker förvånansvärt tidigt och snabbt.

[Se fakta för mer info om den nya kinesiska turisterna]
Traveling

NYFIKEN TILL 100%

Alla som känner en kines vet att det är få som gillar mat lika mycket som de gör.

De är inte blyga för att testa nya rätter. Varken i Kina eller när de är ute och reser.

För de restauranger som vill ha sin andel i marknaden är inte utmaningen att kineserna vägrar testa lokalproducerad eller västerländsk mat – den verkliga utmaningen är att bli sedd och vald av dem.

BLI SEDD

Det första grundläggande steget  för restauranger som vill öka antalet kinesiska gäster är att bli sedd.

Det betyder att i praktiken att få en profil på de största hemsidorna i Kina där folk delar sina reseupplevelser och reseberättelser.

I de flesta fall är detta varken dyrt eller komplicerat

Men det är viktigt att komma ihåg att de kinesiska turisterna vill läsa recensioner och omdömen från andra resande kineser.

Det är därför avgörande att undgå att få omdömen via ”Google-translate” från västerländska gäster: I bästa fall kan de bli uppfattade som irrelevanta och i värsta fall som förfalskningar.

Website

HEMSIDA OCH MENY

Det krävs inte mycket för att särskilja sig från konkurrenterna. Skapa en enkel – men professionell- kinesisk hemsida med menyer på kinesiska.

Två simpla steg - och i en kombination av att synas på kinesiska hemsidor kommer det att få er ligga långt före konkurrenterna.  

DELA MED SIG

Alla vet att bra omdömen och delningar är viktigt. Så varför inte få ut lite mer av det goda.

Ge dina kinesiska gäster en gratis dessert, te eller kaffe - de skriver en bra recension. Innan ni vet av det kommer ni vara en av deras favorit restauranger.

VI FÅR JOBBET GJORT

Här på Shanghai Jungle har vi utvecklat ett strukturerat  tillvägagångssätt för att locka de kinesiska turisterna till europeiska städer, museum, sevärdheter, hotell, restauranger och butiker.

Vi kallar det The Jungle Funnel.

Det finns inget magiskt i vår metod: Styrkan ligger i att kunna precisera turisternas önskan och behov i de 4 olika faserna – Likväl att kontinuerligt förstärka vårt egna arbete genom att marknadsföra delningar bland följare och turisterna själva.     

Direct tourists

VÅRA TJÄNSTER

Kontakta oss för ytterligare information om våra lösningar

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.