LÖSNINGAR FÖR MUSEUM & SEVÄRDHETER

Bli sedd – och få besökare.

DE 2 MEGATRENDERNA SOM DRIVER DEN KINESISKA TURISMEN

2 megatrender driver de utresande kinesiska turisterna:

Det första är den makalösa ökningen vad det gäller turister, från 107 miljoner år 2014 till år 128 miljoner 2015 – på väg mot ett antal av 200 miljoner 2020.

Det andra är den snabba ändringen i hur de reser: Det ändras från den gammalmodiga grupp turismen till de nya självständiga turisterna(FST). Detta speglas i den utvecklingen man sett i alla länder runt om i världen – men denna förändringen sker förvånansvärt tidigt och snabbt.

Chinese tourists visiting a museum

BESÖKER DE MUSEUM?

Det korta svaret: Ja!

De moderna kineserna är inte annorlunda från resten av oss: Vissa älskar konst, andras största intresse är historia och andra älskar naturvetenskap – och så vidare.

Olyckligtvis för kineserna – men lyckligtvis för västerländska museum - så lämnar de flesta kinesiska museum mycket att önska. Konstsamlingar som visas en begränsad tid och gammaldagsa presentationer, betyder att museer över hela världen börjat märka av en öknings våg av kinesiska besökare. Vissa med en passion för konst – och andra nyfikna och vill lära sig mer.

UPPMÄRKSAMHET

Den största utmaningen för västerländska museum är inte att de resande kineserna inte känner till dem i förväg. Utmaningen är när de söker efter information om museum och sevärdheter på de mest populära rese hemsidorna i Kina – hittar de sällan omfattande information om de ens hittar någon information.

Lyckligtvis är lösningen – i princip- okomplicerad: Först och främst se till att de relevanta rese hemsidorna visar en bra bild av ditt museum; lägg sedan ut kvalitetskontrollerade artiklar, bilder och video på dessa hemsidor (t.ex Mafengwo, Baidu Lvyou, Qiongyou).

Till detta kan man även addera PR i traditionell media, samarbeta med bloggare eller Ledande Opinionsbildare (LOBs), även distribuera tryckt material till resande kineser.

Tourist
Design

INSPIRATION

Lika trötta som de kinesiska turisterna är att bli tagna för givet – lika tacksamma är dem när man anstränger sig för att de ska känna sig välkomna.

För de flesta museer är detta okomplicerat och kan göras till ett överkomligt pris. Det huvudsakliga verktyget under detta stadie är en kinesisk hemsida som uppfyller högsta kvalitet – ’hostad’ i Kina – och ett offentligt WeChat konto.

STORYTELLING

Bra historier som skapar värde är nyckeln till att få folk att spendera tid på just ditt museum och inte ett konkurrerande museum.

Vårt tillvägagångssätt är enkelt och har visat sig effektivt: Först och främst ta ett steg bak och definiera din unika sälj fördel, ur de kinesiska turisternas synvinkel – sedan berätta historien från den vinkeln – berätta sedan om och om igen om din sälj fördel, med mycket betoning på bilder och videor.

Kanalen för detta? Ditt egna offentliga WeChat konto, Sina Weibo konto – och ett samarbete med våra partners.

Sharing

BESÖKA OCH DELA MED SIG

De flesta museum står inför en riktig utmaning: Utställningens texter som hjälper till att upphöja besökarnas upplevelser finns ofta bara tillgänglig på språket i landet i fråga och på engelska – men att lägga till det kinesiska språket på ett helt museum är ju inte realistiskt.

Här på Shanghai Jungle har vi utvecklat en påhittig lösning för att överkomma detta problem,  genom att använda WeChat kan de kinesiska gästerna få samma upplevelse som de engelsktalande turisterna, för endast bråkdel av kostnaden.

Vi känner oss trygga i vårt påstående att våra lösningar för museum är i samma liga som deras egna. 

VI FÅR JOBBET GJORT

Här på Shanghai Jungle har vi utvecklat ett strukturerat  tillvägagångssätt för att locka de kinesiska turisterna till europeiska städer, museum, sevärdheter, hotell, restauranger och butiker.

Vi kallar det The Jungle Funnel.

Det finns inget magiskt i vår metod: Styrkan ligger i att kunna precisera turisternas önskan och behov i de 4 olika faserna – Likväl att kontinuerligt förstärka vårt egna arbete genom att marknadsföra delningar bland följare och turisterna själva.

Direct marketing

VÅRA TJÄNSTER

Kontakta oss för ytterligare information om våra lösningar

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.