MÚZEUMOK ÉS LÁTVÁNYOSSÁGOK

Légy látható és szerezz látogatókat!

2 megatrend figyelhető meg a kínai turizmusban

A 2 megatrend, ami megfigyelhető a külföldre utazó kínaiaknál

Először is egy hihetetlen növekedés a turisták számában, 107 millióról 2014-ben 128 millióra nőtt 2015-re és várhatóan összesítve 200 millióra növekszik 2020-ra. 

Másodszor egy gyors változás az utazás módjában: Fokozatosan háttérbe kerül a régimódi csoportos turizmus és előtérbe a szabad független turizmus (FIT – free independent tourism). Ez az elmozdulás minden országban megfigyelhető szerte a világon -, emellett a változás meglepően korán és gyorsan megy végbe.

[További információkat az új kínai turistákkal kapcsolatban a Tények menüpontban találhat]
Chinese tourists visiting a museum

DE VAJON LÁTOGATNAK MÚZEUMOKAT?

Röviden: Igen!

A modern kínai nem különbözik másoktól: néhányan szeretik a művészetet, néhányan a történelem rabjai, míg mások más természettudományokért rajonganak – és így tovább.

A múzeumok Kínában igen látogatottak. Ez jó hír a múzeumok és látnivalók számára a világ minden táján, akik szemtanúi lehetnek a kínai látogatók hullámának és annak, ahogy elvesznek szenvedélyeikben – vagy egyszerűen csak bővítik tudásukat. 

FIGYELEM

A legnagyobb kihívást a nyugati múzeumok számára nem csak az jelenti, hogy a kínai utazók előre nem rendelkeznek információval róluk. Ez annak ellenére fennáll, hogy keresnek információkat múzeumokról és látványosságokról a leglátogatottabb kínai utazási honlapokon – azonban gyakran nem találnak releváns információt, és leggyakrabban semmit sem. 

Szerencsére a megoldás – elvileg – egyértelmű: Először győződjön meg róla, hogy a fontos utazási oldalak rendelkeznek megfelelő leírással a múzeumról; majd minőségű cikkek közzététele, képek és videók posztolása a weboldalakon (például Mafengwo, Baidu Lvyou, Qiongyou). 

Természetesen ehhez csatolható más PR a hagyományos médiában, együttműködés bloggerekkel és a fő véleményvezérekkel (KOLs), és nyomtatott marketinganyagok terjesztése a kínai utazók számára.

Tourist
Design

IHLET

Csak annyira fáradtak bele a kínai turisták, hogy magától értetődőnek legyenek véve – mint amennyire hálásak az erőfeszítésekért, amikor meleg szívvel fogadják őket. 

A legtöbb múzeum számára ez egyértelmű és olcsó: A fő eszközök ebben a szakaszban a minőségi kínai weblap – kínai szerverről – és a public WeChat fiókot összekapcsolni vagy tükrözni a Wechat fiókkal. 

TÖRTÉNETMESÉLÉS

A történetmesélés a kulcs ahhoz, hogy a turisták az Ön múzeumában töltsék idejüket, ahelyett, hogy a szomszédosban.

A módszerünk egyszerűnek és hatékonynak bizonyult: Először megteszünk egy lépést hátra, így meghatározva az egyedi eladási pontokat, mindezt a kínai túristák szemszögéből. Majd megosztjuk a történetet ebből a szemszögből – újra és újra annyi átéléssel a képeken és videókon keresztül, amennyire az csak lehetséges.

A csatornák? Saját nyilvános WeChat fiók, Sina Weibo fiók - és együttműködés partnereinkkel az online utazási médiában.

Sharing

LÁTOGATÁS & MEGOSZTÁS

A legtöbb múzeum egy igazi kihívással néz szembe: A kiállítás szövegei, amelyek a látogatói élmény fokozásában játszanak fontos szerepet angol nyelven elérhetőek - de ehhez hozzáadni a kínai nyelvi táblákat nem reális lehetőség.

Shanghai Jungle kifejlesztett egy ötletes megoldást, amely segít leküzdeni ezt az akadályt a WeChat által, így a kínai vendégek pontosan ugyanabban a látogatói élményben részesülnek, mint az angol nyelvű turisták, mindezt a költségek töredékéért.

Biztosak vagyunk abban, hogy az általunk kínált megoldások a múzeumok számára bajnoknak számítanak a saját kategóriájukban. 

ELVÉGEZTÜK A MUNKÁT

Shanghai Jungleban kifejlesztettünk egy strukturált modellt a kínai turisták vonzására az európai városok, múzeumok, látványosságok, hotelek, éttermek és üzletek számára. 

Mi ezt Jungle tölcsérnek hívjuk.

Nincs semmi mágia a működésünkben: A fő erősségünk a pontos célzásban rejlik a turisták vágyainak és igényeinek felmérésekor mind az 4 fázis során-, valamint saját munkánk folyamatos megerősítése azáltal, hogy megosztunk, hirdetünk tartalmakat a követőkkel és magukkal a turistákkal. 

Direct marketing

SZOLGÁLTATÁSAINK

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk, vagy szeretne többet megtudni?

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.