ONTMOET DE CHINESE TOERISTEN

Pas je aan of verlies.

ONBEGRIJPELIJKE GROEI IN INKOMEN

In het report 'The Keys to the Kingdom' van de Boston Consulting Group staat: 'Onze resultaten tonen aan dat de shift in het verdelen van inkomen voor burgers in de stad hard zal stijgen voor de komende 10 jaar. Het inkomen per persoon is verwacht te verdubbelen in bijna 600 locaties in China van 2010 tot 2020.

Tegen 2020 de grootte van de Chinese stedelijke middenklasse zal waarschijnlijk verdubbeld zijn en het vermogen van de middelklasse zal 4x zoveel zijn gestegen. Meer dan 130 miljoen stedelijke huishoudens zullen leven in de middel klas of hoger.

Bottom line: Na een lange periode van Chinezen die steeds rijker worden maken we nu een transformatie mee in het level van inkomen, waar een groot deel van de populatie verschuift naar de middel klasse en een hoop geld heeft om uit te geven aan goederen en natuurlijk reizen.    

Urban household annual income
Urban disposable annual income
Urban Middle and Affluent Class Population 2010Chinese travelers
Urban Middle and Affluent Class Population 2020

ONLINE IS DE ENIGE PLEK OM IN AANMERKING TE KOMEN MET DE FIT's & CONSUMENTEN

In 'The Keys to the Kingdom' van de Boston Consulting Group wordt ook verteld dat: In 2005 een bedrijf op ongeveer 70 locaties aanwezig moet zijn als het 70% van de Chinese midden en hoge midden klasse consumenten. Vanaf 2020 moet er een minimum aantal van 400 locaties zijn om aan het zelfde aantal consumenten te kunnen verkopen.

Met andere woorden: De groei van het reële inkomen gebeurt overal in China en niet alleen in de Tier 1 en Tier 2 steden. Dit zorgt voor oneindig veel kansen voor Westerse bedrijven. Maar realistisch gezien zou maar een handje vol van deze bedrijven werkelijk die potentiele toeristen en consumenten kunnen bereiken via traditionele retail distributie en reis bureaus etc.

Gelukkige is met de goede manier van online marketing iedereen binnen handbereik.

630 MILJOEN MIDDENKLAS CONSUMENTEN

China's maatschappij veranderd boven alle verwachtingen - dit is een gevolg van China's nieuwe stedelijke middenklas, wiens grootte nu zelfs groter is dan de totale V.S. populatie.

De feiten: In 2000 was maar 4% van de stedelijke huishoudens deel van de middelklasse. In 2022 is het verwacht dat dit aantal stijgt naar 630 miljoen - wat 75% van de stedelijke huishoudens is en 45% van de totale populatie.

Het is onnodig om uit te leggen dat met zo'n grote stijging in de welvaart de consumenten steeds meer kennis maken met verschillende goederen en merken - en in dit proces buitengewone en meer geïndividualiseerde voorkeuren ontwikkelen.

De zelfde veranderingen zijn te vinden in de industrie van het uitgaand toerisme - van low-end en lage kwaliteit groepsreisjes naar geïndividualiseerd FIT. 

Emerging middle class around the world
Chinese travelers

WAT FEITEN OVER DE MIDDELKLASSE CONSUMENTEN

  • China is de op een na grootste voor digitale camera's in de wereld, de enige grotere is de V.S. China koopt meer dan Japan, Zuid Korea en Singapore gecombineerd.

  • China is de grootste markt voor laptop computers.

  • Chinese veranderen snel van gebruikers gewoontes en proberen totaal nieuwe producten. Bijvoorbeeld, de sales van wasverzachter is gegroeid met 20% jaarlijks voor de afgelopen 8 jaar en heeft zelfs de sales van Duitsland ingehaald.

  • Consumenten gedrag veranderd continue en snel. In 1999 toen Starbucks haar eerste winkel opende in China wist iedereen dat de Chinezen geen koffie drinken - het was te bitter. Vandaag de dag heeft Starbucks meer dan 1500 winkels in China, vol met Chinezen die koffie drinken.

  • Zelfs producten zoals boter, kaas en melk - wat buitenaards was voor Chinese consumenten - begint nu ook een vast item te worden in de Chinese keukens.

WAAROM HET BELANGRIJK IS

Met 150 miljoen internationale reizigers en de snelle veranderingen in de manier van reizen heeft het niet veel nut om informatie te generaliseren over de 'Chinese toeristen'.

Wij verbazen ons steeds over analysen en reporten die beweren relevante informatie te hebben over de 'nieuwe Chinese toeristen' - en dan alleen onbelangrijke en algemene informatie leveren zoals: "60% is tussen de 25 en 45 en 80% heeft een jaarlijks inkomen van 10,000 euro of meer". Natuurlijk - misschien kunnen ze ons meer dingen vertellen die niet overduidelijk zijn?

Het zit zo, Chinees toerisme ondergaat drastische veranderingen. Net als de rest van de Chinese consumenten markt onderging voor de afgelopen 15 jaar, en het beste advies is om common sense toe te passen en verder te kijken zonder vast te zitten in voorgaande gebeurtenissen.

Expenditures on outbound tourism

GROEP TOERISME

Hoe de Chinese toeristen aan hun slechte reputatie komen.

China's eerste generatie toeristen werd gekarakteriseerd met het tonen van weinig interesse in het beleven van de lokale cultuur, samengevat in de uitdrukking: 上车睡觉,下车拍照 (In de bus: slapen. Uit de bus: foto's maken.)

Deze manier van reizen kwam tot stand door gierige toerist agency die liever de business op gang hield in plaats van het verbeteren van de kwaliteit van hun service.

Als gevolg hiervan zijn de Chinese toeristen vaak behandeld als tweederangs toeristen. Maar sinds China steeds rijker word worden de Chinezen ook steeds meer eisend. Ze willen hun kennis vergroten en meer reizen zonder omringd te zijn met hordes andere Chinezen. Hierdoor kunnen ze meer meekrijgen van de lokale cultuur, kunst, geschiedenis en keukens.

DE GROEI VAN OOST EUROPA

Tegelijkertijd zijn de Chinezen erg moe om in de categorie 'het geld aftroffelen en er daarna zo snel mogelijk vanaf komen' te belanden. In heel West Europa waren de dienstverleners maar al te blij om het geld te nemen zonder de toeristen een warm welkom en unieke ervaring te bieden.

Meer en meer winkels en hotels - en zelfs landen - beginnen te begrijpen dat de nieuwe Chinese toeristen ook verwachten om behandeld te worden als gewaardeerde klanten.

Deze trends zijn ook de oorzaak van de recent groei van Chinese toeristen in Oost Europa, waar ze niet alleen minder mede Chinese toeristen zien, maar ook een hoge waardering en goed gevoel krijgen.  

Statistics
Europe

HET IS NIET ZO INGEWIKKELD

Het uiteindelijke resultaat is erg simpel: Als je je focust op tourguid geleide groepstoeristen dit is wat eruit komt: De allerlaagste van de laagste kant van de markt.

Als je je in plaats van dat focust op de snel groeiende segment opzoek naar kwaliteit belevingen, dan is dat ook wat u krijgt.

Bij Shanghai Jungle zijn we gericht op het doel om de reis ervaringen voor de nieuwe Chinese FIT's onvergetelijk te maken - en om de steden, attracties, hotels, winkels en restaurants te helpen met hetzelfde doel.

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.