MØD DEN NYE KINESISKE TURIST

Det der virkede i går er passé i dag.

HVORFOR ER DET VIGTIGT?

Med 150 millioner internationale rejsende - der pt. hastigt ændrer den måde de rejser og oplever verden på - giver det ikke meget mening at tale om, at den kinesiske turist er på en bestemt måde. 

Faktisk bliver vi stadig forbløffet over rapporter og såkaldte eksperter der hævder, at de véd hvordan den kinesiske turist er - for derefter blot at levere overordnede og basale analyser a la: "60% er mellem 25 og 45 år og 80% har en årlig indkomst på mindst 10,000 euro".

Faktum er, atv - præcis som resten af det kinesiske forbrugermarked har gjort det de seneste 15 år - og at det bedste råd er at anvende sund fornuft og tænke fremadrettet uden at blive fastlåst i ‘sandheder’ der ofte allerede er forældede.

Chinese travelers

GRUPPEREJSER

Sådan fik kinesiske turister deres dårlige ry

Kinas første generation af turister var kendetegnet ved meget begrænset interesse i at opleve den lokale kultur, Et fænomen kineserne selv rammende beskriver således: 上车睡觉,下车拍照 (“På bussen: Sov. Af bussen: Tag fotos”) 

Denne form for turisme blev forstærket af grådige og dovne kinesiske rejsebureauer der foretrak at levere en ringe løsninger snarere end at udvikle kvalitetsprodukter.

Som følge af disse lavkvalitetsløsninger er kinesiske turister generelt blevet behandlet som andenrangs turister. Men i takt med at kineserne er blevet rigere er de også hurtigt blevet mere sofistikerede. De er langt fra tilfredse med de løsninger de er blevet budt tidligere men ønsker i dag at udvide deres horisont når de rejser og opleve lokal kultur, kunst, historie og mad.

ØSTEUROPA BOOMER

Kinesiske turister er ganske enkelt dødtrætte af at blive betragtet som én hob om hvem det blot gælder at “Lad os få dem til at bruge deres penge og det er dét”. Over hele Vesteuropa har serviceudbydere af alle slags haft travlt med at få fingrene i deres penge - uden virkelig at tilbyde dem en unik velkomst og rejseoplevelse. 

Flere og flere forretninger og hoteller - og sågar lande og byer - er blevet klar over, at den nye generation af kinesiske turister også forventer at blive behandlet som reelt værdsatte kunder. 

Disse trends ligger også bag det igangværende boom af kineisiske turister til Østeuropa, hvor de ikke blot støder på færre kinesiske rejsefæller men også bliver budt velkommen med åbne arme og får oplevelser til konkurrencedygtige priser. 

Statistics

VÆR BEREDT

Europe

DET ER IKKE KOMPLICERET

Bundlinjen er ligetil: Hvis man baserer sin forretning på tourguidede grupperejser så er det dét man får: Den laveste del af markedet. 

Hvis man i stedet baserer den på at tiltrække det hurtigt voksende segment af kinesiske rejsende der ønsker kvalitetsoplevelser, så er det det, man får. 

Hos Shanghai Jungle er vor mission at hjælpe Kinas nye generation af FIT turister til enestående rejseoplevelser - og at hjælpe vestlige byer, attraktioner, museer, hoteller, forretninger og restauranter der deler denne målsætning.

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.