LÖSNINGAR FÖR STÄDER

Bli sedd – och vald! – av de Kinesiska FSTs.

DE 2 MEGATRENDERNA SOM DRIVER DEN KINESISKA TURISMEN

2 megatrender driver de utresande kinesiska turisterna:

Det första är den makalösa ökningen vad det gäller turister, från 107 miljoner år 2014 till år 128 miljoner 2015 – på väg mot ett antal av 200 miljoner 2020.

Det andra är den snabba ändringen i hur de reser: Det ändras från den gammalmodiga grupp turismen till de nya självständiga turisterna(FST). Detta speglas i den utvecklingen man sett i alla länder runt om i världen – men denna förändringen sker förvånansvärt tidigt och snabbt.

[Se fakta för mer info om den nya kinesiska turisterna]
Chinese Tourists

VAD STÅR PÅ SPEL?

Med en sådan enorm ökning i den kinesiska turismen kan man tänka att det finns tillräckligt för alla.

Men fakta säger annorlunda: Under 2016 såg städer som Prag och Neapel en dramatisk ökning av kinesiska turister, medan städer som Köpenhamn och Paris har vittnat en minskning.

Anledningarna till att det antingen blir en succé eller ett misslyckande kan självklart variera. Men 3 saker är självklara: Kinesiska turister är trötta på att bli tagna för givet; deras krav på autenticitet ökar allt mer och de letar efter ”någonting unikt”; och att tillhandahålla ett bra erbjudande är alltid lika viktigt.

Vår lösning försäkrar att inverka på alla de 4 faserna av den kinesiska turisternas resa: Dröm, Planering och Bokning, Erfarenhet och Dela med sig.

INSPIRATION

Städer över hela världen kämpar för att verkligen sticka ut och bli sedda av de kinesiska FSTs. Paris, Rom och London kan tänkas vara välkända av alla kineser – men nästan ingen vet skillnaden mellan städer som München och Frankfurt; Stockholm och Oslo; eller Budapest och Bratislava.  

För de flesta av dessa städerna är detta en riktig utmaning – dock även en större möjlighet! Medan europeiska turister kan tänkas ha många förutfattade meningar om ett land, region eller stad- så har kineserna och andra sidan väldigt få.

Här på Shanghai Jungle har vi gjort det till vårt uppdrag att se till att de kinesiska turisterna inte bara känner till våra kunders städer – utan även besöker dessa städer.

Chinese
City

UPPMÄRKSAMHET

Det är marknadsföringens ABC: För att kunna locka till sig turister måste man naturligtvis i första hand fånga deras uppmärksamhet.

För de flesta destinationerna är det positivt att få kinesiska turister har förutfattade meningar. Till exempel: Italien föredras inte över Tyskland, Spanien eller Österrike.
 
Detta skapar stora möjligheter för städer och regioner som traditionellt inte varit förstahandsval för de europeiska turisterna.

Kinesernas föredragna informationskällor under Dröm- och Planerings stadierna är kinesiska hemsidor såsom Mafengwo, Qiongyou, Tuniu och Baidu Lvyou. Vi arbetar tillsammans med alla dessa och många fler för att kunna säkerställa maximal synlighet för våra kunder.

INTRESSE

Uppmärksamhet är en nödvändig förutsättning för att kunna nå de kinesiska turisterna- men i sig själv har det endast en begränsad påverkan.

För att hålla kvar deras intresse att besöka din stad måste man sända starka signaler att besöket till din stad kommer att vara en stor upplevelse - gör det lätt för dem att hitta all relevant information om er.

Nyckeln till detta är en professionell kinesisk hemsida och ett fungerande WeChat konto - som inkluderar både fast innehåll men också löpande publiceringar.

Här på Shanghai Jungle gör vi allt detta: Skapar en kinesiska version av er hemsida, ’hosta’ hemsidan här i Kina (en nödvändighet för att den ska vara stabil och snabb),  ansöker om ert officiella WeChat konto – såväl som all pågående underhållning av hemsidan och WeChat och marknadsföring.

Traveling

STORYTELLING

Vi har alla sett en fotbollsspelare missa en otrolig målchans precis framför målet.

Utan en bra historia som skapar ett värde riskerar erat försök att ta er in på den kinesiska marknaden att göra just det: Missa er stora chans.       

Frustrationen som Frankfurt måste känna när de efter alla ansträngningar lyckas få kinesiska turister till Tyskland – och de väljer München istället.

I princip är det enkelt: Nyckeln är att definiera din stads unika säljfördel för de kinesiska målgrupperna – sedan att säkerhetsställa att det kommuniceras dessa fördelarna om och om igen – med ”flavour, fragrance and fun”.

BESÖKA OCH DELA MED SIG

När de kinesiska turisterna anländer är det viktigt att de får en bra upplevelse – och att de delar med sig av sina historier och upplevelse på kinesiska resehemsidor.

Vi här på Shanghai Jungle hjälper städer, sevärdheter och museum, hotell, butiker och restauranger i deras strävan att ge de kinesiska besökarna en bra upplevelse på plats.

Direct marketing

VI FÅR JOBBET GJORT

Här på Shanghai Jungle har vi utvecklat ett strukturerat  tillvägagångssätt för att locka de kinesiska turisterna till europeiska städer, museum, sevärdheter, hotell, restauranger och butiker.

Vi kallar det The Jungle Funnel.

Det finns inget magiskt i vår metod: Styrkan ligger i att kunna precisera turisternas önskan och behov i de 4 olika faserna – Likväl att kontinuerligt förstärka vårt egna arbete genom att marknadsföra delningar bland följare och turisterna själva.        

VÅRA TJÄNSTER

Kontakta oss för ytterligare information om våra lösningar

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.