VÁROSOK

Légy látható – légy kiválasztott! – a kínai FIT által.

2 MEGATREND FIGYELHETŐ MEG A KÍNAI TURIZMUSBAN

A 2 megatrend, ami megfigyelhető a külföldre utazó kínaiaknál

Először is egy hihetetlen növekedés a turisták számában, 107 millióról 2014-ben 128 millióra nőtt 2015-re és várhatóan összesítve 200 millióra növekszik 2020-ra.

Másodszor egy gyors változás az utazás módjában: Fokozatosan háttérbe kerül a régimódi csoportos turizmus és előtérbe a szabad független turizmus (FIT – free independent tourism). Ez az elmozdulás minden országban megfigyelhető szerte a világon -, emellett a változás meglepően korán és gyorsan megy végbe.

[További információkat az új kínai turistákkal kapcsolatban a Tények menüpontban találhat]
Chinese Tourists

MI FOROG KOCKÁN?

Azt gondolhatnánk, hogy egy ekkora növekedés a kínai turizmusban elég volt mindenkinek.

De a tények mást mutatnak: 2016-ban városokban, mint Prága és Nápoly drámai növekedés ment végbe a kínai turizmus tekintetében, míg más városok, mint például Koppenhága és Párizs tanúi lettek a kínai turizmus csökkenésének.

A siker és kudarc mögött meghúzódó okok nyilvánvalóan sokfélék. De 3 dolog világos: a kínai turisták belefáradtak, hogy magától értetődőnek tekintik őket; egyre nagyobb a kereslet a hitelesség és a „valami egyedi” iránt; jó üzletet ajánlani ugyanolyan fontos, mint egykor vagy fontosabb.

Megoldásaink hatást fejtenek ki mind a 4 fázis során a kínai turisták utazásaiban: Álom, tervezés, szállásfoglalás, tapasztalat és megosztás.

IHLET

A világ minden tájáról küzdenek városok azért, hogy láthatóvá váljanak a kínai FIT előtt. Párizs, Róma és London ismert lehet az összes kínai által - de szinte senki sem tudja a különbséget olyan városok között, mint München és Frankfurt; Stockholm és Oslo; vagy Budapest és Pozsony.

A legtöbb városban ez az igazi kihívás - és egy még nagyobb lehetőség! Mert míg az európai turistáknak lehetnek előre kialakított nézetei egy országgal, régióval vagy várossal kapcsolatban- addig a kínaiaknak nagyon kevés van belőle.

Shanghai Jungleban úgy építettük fel az üzleti modellünket, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a kínai turisták nem csak hallottak az ügyfeleink városairól -, hanem ténylegesen meg is látogatják azt.

Chinese
City

FIGYELEM

Marketing ABC: Annak érdekében, hogy magunkhoz vonzzuk a kínai turistákat természetesen először is szükséges a tudatosság és a figyelem megszerzése.

A legtöbb úti cél számára a jó hír, hogy kevés kínai turistának vannak erős előre kialakított nézetei. Olaszország nem kedveltebb, mint Németország, vagy Spanyolország, mint Ausztria.

Ez nagyszerű lehetőséget teremt, olyan városok és régiók számára, akik hagyományosan nem preferált úti célok közé tartoznak az európai turisták számára.

A kínaiak Az álom és Tervezési fázis során az információkat internetes weboldalak segítségével szerzik be, mint például Mafengwo, Qiongyou, Tuniu és a Baidu Lvyou. Kapcsolatban állunk az összessel, sőt ezek mellett még sok mással, hogy maximálisan biztosítsuk ügyfeleink számára a láthatóságot.

ÉRDEKLŐDÉS

A figyelem felhívása egy előfeltétele a kínai turisták elérésének - de önmagában csak korlátozott hatással rendelkezik.

Ahhoz, hogy megalapozzuk az érdeklődésüket, hogy ellátogassanak a városába, annak a jelzésnek a küldése szükséges miszerint az utazás egy nagy élmény lesz – emellett fontos, hogy egyszerűvé tegyük számukra a fontos információkhoz való hozzáférhetőséget.

A legfontosabb eszközök ennek a célnak az eléréséhez a professzionális kínai honlap és egy teljes mértékben működőképes Wechat profil – beleértve minden rögzített tartalmat és folyamatban lévő megosztásokat.

A Shanghai Junglenál mi ezt mind megtesszük: Elkészítjük a kínai változatát a honlapnak, kínai szerverről működtetjük (szükséges, hogy stabil és gyors legyen), létrehozzuk a hivatalos WeChat profilt – valamint az összes folyamatot karbantartjuk és támogatjuk.

Traveling

TÖRTÉNETMESÉLÉS

Mindannyian láttunk már olyat, amikor a futballista kihagy egy hihetetlen lehetőséget pont a gól előtt.

A jó történetmesélés nélkül a kínai marketing erőfeszítéseidet pont így teszed kockára: Darabokra esik a célegyenesben.

Milyen bosszantó Frankfurt számára, ha az ő erőfeszítésük vezeti a kínai turistákat Németországba - De végül Münchent választják Frankfurt helyett.

Elvileg ez egyszerű: A legfontosabb az, hogy meghatározza a városa egyedülálló értékesítési pontjait a kínai célcsoportok felé – majd megbizonyosodjon róla, hogy ez újra és újra közvetítve van – ízzel, illattal és szórazokással.

UTAZÁS & MEGOSZTÁS

Ha a kínai turisták megérkeztek fontos, hogy jó élménnyel legyenek gazdagabbak – és ezt megosszák különböző kínai utazási weboldalakon.

Shanghai Jungle abban az erőfeszítésben támogatja a városokat, látványosságokat és múzeumokat, hoteleket, üzleteket és éttermeket, hogy jó élménnyel szolgáljanak a kínai turistáknak.

Direct marketing

ELVÉGEZTÜK A MUNKÁT

Shanghai Jungleban kifejlesztettünk egy strukturált modellt a kínai turisták vonzására az európai városok, múzeumok, látványosságok, hotelek, éttermek és üzletek számára. 

Mi ezt Jungle tölcsérnek hívjuk.

Nincs semmi mágia a működésünkben: A fő erősségünk a pontos célzásban rejlik a turisták vágyainak és igényeinek felmérésekor mind az 4 fázis során-, valamint saját munkánk folyamatos megerősítése azáltal, hogy megosztunk, hirdetünk tartalmakat a követőkkel és magukkal a turistákkal. Városok a világ minden táján szívesen részesednének a kínai FIT-ből (szabad független utazók).

SZOLGÁLTATÁSAINK

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk, vagy szeretne többet megtudni?

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.