KINAS ONLINE MARKNAD

Mer annorlunda än du tror.

KINAS ONLINE MARKET

Sen 2004 har siffran av kineser som är uppkopplade växt från 94 miljoner till 720 miljoner i 2016. Det är en genomslagskraft på 52%.

Med denna ökningen av internet tjänster i Kina finns det chans att Kina kommer nå samma genomslagskraft som USA de kommande 10 åren.

Med det som är viktigare än hur många användare som finnas utan det är antalet kunder som finns online. 2010 nådde Kina samma siffra som USA- imponerande 140 miljoner. 2016 nådde dem 450 miljoner kunder online – vilket är hela befolkningen av Europeiska unionen.

WeChat
WeChat facts

CENSUR

Vi i västvärlden vet att:

  • ’Great Firewall of China’ blockerar västerländsk social media och betydande hemsidor som the New York Times.

  • Den kinesiska regeringen övervakar och tar bort eller blockerar osmickrande historier från online media och bloggar i Kina.

Men tror ni att denna kontroll och censur har gjort debatter på social media mer tystlåten och återhållsam än i västerländska medier, tänk om. Faktum är att kinesiska hemsidor är väldigt direkta och ärliga.

”GREAT FIREWALL OF CHINA” ÄR BETYDANDE

Censuren har inte på något sätt påverkat antal uppkopplade kineser på internet. Men den medför en stor och växande utmaning för utländska företag att vara verksamma online i Kina.

The Great Firewall skapar två stora konsekvenser för hemsidor som är hostade utanför Kina. Den ena är att hemsidan nästan alltid laddas väldigt, väldigt långsamt. Den andra är relaterad till detta och det är att hemsidan inte kan laddas alls. Detta är problem som drabbar alla olika sorters hemsidor hostade utanför Kina.

Det finns bara en lösning på detta. Det är att ha din hemsida hostad i Kina. För att kunna göra det måste du ha en så kallas ICP- godkännelse (Internet Content Protocol) från de kinesiska myndigheterna. Genom att ge ett godkännande så anser myndigheterna att ni är trovärdiga nog att verka i Kina och på en kinesisk server.

Om ert företag/organisation har en juridisk entitet i Kina kan denne ansöka om ICP direkt, om inte kan vi göra det åt er.

Chinese firewall

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.