CHINA'S ONLINE MARKT

Anders dan je denkt.

CHINA'S ONLINE MARKT

De nummers zijn verbazingwekkend: sinds 2004 is het aantal Chinezen online gegroeid van 94 miljoen naar 720 miljoen in 2016. Het resultaat is een internet penetratie of 52%.

Nadenkend over de sterke en snelle groei van online services op alle aspecten in het leven van de Chinezen is het waarschijnlijk dat China bij hetzelfde niveau van internet penetratie haalt als de V.S. in de komende 10 jaar.

Misschien zelfs belangrijker dan het totaal aantal internet gebruikers is het aantal van online consumenten. In 2010 bereikte China hetzelfde nummer als de V.S - een verbazingwekkend aantal van 140 miljoen. In 2016 is het nummer op 450 miljoen online consumenten - het totaal aantal inwoners van de Europese Unie. 

WeChat
WeChat facts

CENSUUR

In het westen is het algemeen bekend dat:

  • De 'Great Firewall of China' de Westerse social media blokkeert en belangrijke websites zoals de New York Times

  • De 'watchdogs' van de Chinese overheid veel verhalen online die als een probleem worden ervaren verwijderen en blokkeren van online media en blogs in China.

Maar hierdoor is het niet zo dat het Chinese debat op Chinees social media minder is dan het Westen. Eigenlijk is het debat op Chinese websites juist erg direct en eerlijk.

MAAR THE GREAT FIREWALL IS BELANGRIJK

Terwijl het censuur de groei van China op het internet op geen enkele manier heeft verslechterd, is de aanwezigheid van de 'Great Firewall' er nog steeds en hiermee ook de problemen voor de buitenlandse bedrijven die aan het werk gaan in China.

De Great Firewall heeft invloed op 2 zaken voor websites hosted buiten China. Het eerste probleem is dat ze altijd langzaam laden - soms ongelofelijk langzaam. Het tweede probleem is dat veel websites helemaal niet laden. Dat is niet alleen een probleem voor nieuws websites etc. maar voor alle soort websites.

Er is alleen maar een oplossing mogelijk, en erg duidelijk: De website moet worden gehost in China. Om dit te kunnen doen heeft u een ICP approval (Internet Connect Protocol) van de Chinese autoriteiten nodig. Met deze autoriteiten krijgt u het vertrouwen om een betrouwbare website te opereren in China op de Chinese server.

Als uw bedrijf of organisatie een legaal bedrijf in China is kunt u uw zelf aanmelden voor de ICP, zo niet dan kunnen wij dit voor u doen.     

Chinese firewall

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.