KÍNAI ONLINE MARKET

Más, mint gondolná.

KÍNAI ONLINE MARKET

A számok meghökkentőek: 2004 óta az online jelenlévő kínaiak száma 94 millióról 2016-ra 720 millióra növekedett. Az eredmény az internetes penetrációt tekintve 52%. 

Figyelembe véve Kínában az élet minden területén végbemenő gyors integrációt az online szolgáltatásokkal kapcsolatban valószínűnek tűnik, hogy Kína közel azonos szintű internet penetrációt ér el, mint az USA az elkövetkezendő 10 évben. 

De talán még ennél is fontosabb, hogy a teljes internet-felhasználók száma megegyezik az online fogyasztók számával. 2010-ben Kína elérte az USA szintjét – a lenyűgöző 140 milliót. 2016-ban a szám megközelíti a megdöbbentő 450 millió online fogyasztót – a teljes népesség az Európai Unióban. 

WeChat
WeChat facts

CENZÚRA

A nyugaton köztudott, hogy:

  • A „kínai nagy tűzfal” blokkolja a nyugati közösségi média és kritikus weblapokat, mint például a New York Times

  • A kínai kormány őrei, törölnek és blokkolnak „problémás” történeteket a közösségi médiából és blogokból Kínában

De ha úgy gondolja, hogy az internet ellenőrzése és cenzúrája a kínai közösségi médiát visszafogottabbá tette, mint a nyugati, akkor újra kell gondolnia. Tény, a vita a kínai weboldalakon rendkívül közvetlen és őszinte.

DE A NAGY TŰZFAL SZÁMÍT

Míg a cenzúra jelenlétével egyáltalán nem lassult a növekedés az internettel kapcsolatban, addig a „Nagy Tűzfal” valós és növekvő kihívást jelent a külföldi vállalatok interneten keresztüli működésének. 

A Nagy Tűzfal két hatást fejt ki azokra a weboldalakra nézve, amelyek Kínán kívül vannak üzemeltetve. Az egyik, hogy szinte mindig lassú a betöltésük – néha hihetetlenül lassú. A másik, ami az előzőhöz kapcsolódik, hogy sok weboldal egyáltalán nem töltődik be. Ez nem csak a hírportáloknak probléma stb. hanem mindenféle honlap számára. 

Egyetlen egy megoldás van, ami szintén magától értetődő: A weboldalad szervere legyen Kínában. Ehhez az úgynevezett ICP (Internet Content Protocol) jóváhagyása szükséges a kínai hatóságoktól. Kínai szerveren keresztül Kínában működtetett weboldal megbízhatóan tűnik a hatóságok számára. 

Ha a vállalat / szervezet jogi személyként működik Kínában, akkor közvetlenül igényelheti az ICP-t, ha nem akkor mi megtesszük az Ön nevében. 

Chinese firewall

The new Chinese tourist is no different from the rest of us:
They crave authenticity and a great travel experience - and they are willing to pay for it, but not too much.
Our mission is to help them travel beyond expectations.